Dogo Argentino
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!

Köpeklerde aşı programı nasıldır.? Hangi haftalarda aşı yapılır.? Almanya2

Dogo Argentino
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!

Köpeklerde aşı programı nasıldır.? Hangi haftalarda aşı yapılır.? Almanya2

Dogo Argentino
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dogo Argentino

Köpekler Hakkında Herşey Burada
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
yonlendirme yap

 

 Köpeklerde aşı programı nasıldır.? Hangi haftalarda aşı yapılır.?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 03/12/09

Köpeklerde aşı programı nasıldır.? Hangi haftalarda aşı yapılır.? Empty
MesajKonu: Köpeklerde aşı programı nasıldır.? Hangi haftalarda aşı yapılır.?   Köpeklerde aşı programı nasıldır.? Hangi haftalarda aşı yapılır.? EmptyC.tesi Ara. 05, 2009 1:41 am

KöpekLerde Aşı Programı Nasıldır ? Hangi Haftalarda Yapılır ! Hangi AşıLar KullanıLır?

6.HAFTA PUPPY DP ( Karma aşı - 6 haftalık yavru köpekler için )

9.HAFTA DHP+L ( Karma aşı )

12.HAFTA DHP+L ( Karma aşı )

14- 15.HAFTA R + DRONCIT ( Kuduz aşısı + Kist ilacı enjectabl )


NOT: Veteriner Hekiminiz bölgenizde risk oluşturan enfeksiyonları göz önünde bulundurarak karma aşı seçimini yapar ve uygular. Gerekli gördüğü aşıları program içine dahil eder ve aşı karnesine işler.
Yavru köpekler için ölümcül olan ve tedavisi güç olan viral enfeksiyonlara karşı aşılama çok önemlidir. Enfeksiyona yakalandıklarında % 90 ölümle sonuçlanır.Aşı programına zamanında başlanıp, programa tam bir uyum içinde devam edildiğinde, dostunuzenfeksiyon riski ortadan kalkmış sağlıklı bir yaşama ilk adımını atmış olacaktır.Aşı programına başlamadan önce yavru köpeklerin anneden geçmesi olası bir parazit enfeksiyonuna karşı parazit tedavileri yapılmış olmalıdır.6-8 haftalıkken aşı programı başlar.6 haftalık köpek yavruları için hassasiyetle hazırlanmış özel karma aşılarla ( Puppy DP ) aşı programına başlamak gerekir. Böylece savunma sistemi antijenlerlekarşılaştığı ilk görevini bünyeyi sarsmadan başarıyla tamamlar ve viral enfeksiyonları tanıyarak antikor üretmeye başlar.Daha sonra vücuttaki antikor titresini belirli bir seviyeye getirmek için 21 gün arayla aynı antijenleri içeren karma aşıların tekrarı yapılır.Ancak 3.tekrarda bağışıklık istenilen düzeye gelir.Daha sonraki haftalarda aşı programı Kuduz aşısı ve Kist ilacı enjeksiyonuyla tamamlanır...

Artık dostunuz, kendisi için hayati risk oluşturan enfeksiyonlara karşı savunma sistemini oluşturmuş olacaktır. Bundan sonra yapılması gereken senelik hatırlatma aşılarıyla bağışıklık seviyesini aynı düzeyde tutmaktır.Veteriner Hekiminizin belirlediği tarihlerde senelik hatırlatma aşılarını aksatmadanmutlaka yaptırmalısınız. Senelik hatırlatma aşıları daha önceki aşı programında yapılan temel aşıların( Karma , Kuduz ) tekrarı ve bölgenizde enfeksiyon riski Veteriner Hekiminiz tarafından belirlenendiğer aşılardan ( Öksürük, Tetanoz, Piroplasmose, Parainfluenza vb. ) ibarettir.Halkımız arasında kist aşısı olarak bilinen DRONCIT ( Bayer ) aşı değil parazit ilacıdır.Enjectabl ve
tablet formları bulunur.DRONCIT 6 haftalık periyotlarla uygulanmalıdır.En uygun kullanım ilk 6 haftada enjeksiyon ( enjectabl form ), sonraki 6.haftada ağızdan ( tablet form ) kullanımıdır. Bu şekilde dostunuz en azından 3 ayda bir Veteriner Hekiminiz tarafından muayene edilerek tam bir sağlık kontrolünden geçmiş olacaktır.

* Her Veteriner Hekim in uyguladığı aşı programı diğerleriyle aynı olmayabilir, biraz farklılıklar söz konusudur.
* Veteriner Hekiminizin uyguladığı aşı programına tam ve eksiksiz uyum, aşı programından istenilen verimin alınması için şarttır.
* Aşı programından önce ve aşı programı sırasında enfeksiyona açık olan yavru köpeğinizi enfeksiyon riski olan bölgelerden uzak tutmalısınız.Kesinlikle aşılı dahi olsa diğer köpeklerle temas ettirmeyiniz.Parklarda dolaştırmayınız.
* Aşı yapıldıktan sonraki hafta içinde kesinlikle banyo yaptırmayınız.
* Aşı dostumuzun vücut ısısının yükselmesine ( ateş ) neden olacaktır.Bu fizyolojik bir olaydır.Kesinlikle Asprin ve benzeri bir ateş düşürücü ilaç vermeyin.Veteriner Hekiminiz önerisi dışında kullanılan bu tip ilaçlar özellikle kedi ve köpekler için toksik etkili olabilir ve zehirlenmeye yol açabilir.Aşırı bir hassasiyet söz konusuysa Veteriner Hekiminize başvurunuz. Aşı sonrası istirahat yeterli olacaktır.
* Aşılamadan sonra aşı bölgesinde oluşan hassasiyet ve deri reaksiyonları için Veteriner Hekiminize danışınız.
*Aynı zamanda iki farklı aşının yapılması fazla yüklenme sonucu istenilen verimi düşüreceğinden tavsiye edilmez.Ancak aşıyla birlikte enjeksiyon tarzında kist ilacı " DRONCIT " uygulanabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://dogo.eniyiforum.net
 
Köpeklerde aşı programı nasıldır.? Hangi haftalarda aşı yapılır.?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Köpeklerde beslenme
» KÖPEKLERDE TUVALET EĞİTİMİ
» KÖPEKLERDE "İZLE" KOMUTUNUN ÖĞRETİLMESİ
» KÖPEKLERDE "DUR" KOMUTUNUN ÖĞRETİLMESİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Dogo Argentino :: Hastalıklar ve Tedavi Yöntemleri-
Buraya geçin: